Освіта в Англії: міфи і реальність

06.04.2017 23:45

Міф 1. У британські виші складно вступити

Українські студенти помилково вважають, що вступ до британського університету передбачає проходження обов'язкової підготовки. Насправді ви можете стати студентом британського вишу відразу після закінчення української школи. Таку можливість надає ряд державних університетів Англії (Anglia Ruskin University, Brunel University та інші) Єдиною умовою є високий рівень володіння англійською мовою - результат тесту IELTS має бути не нижчим 6.0.

Спеціальна підготовка знадобиться, тільки якщо ви хочете вступити в один з топових університетів Англії. Якщо вашою метою є такі інститути, як Оксфорд або Кембридж, варто вступити в британський коледж на програму A-Level після 10-го або 11-го класу.

Два роки навчання на цій програмі дадуть вам відмінну мовну і академічну підготовку для успішного проходження конкурсу у зазначені університети. Для вступу до інших рейтингових вишів Англії, в тому числі університетів Russell Group, існує спеціальна трансферна однорічна програма Foundation.

Про те, як успішно вступити до британського вишу після школи або університету, дізнайтеся на спеціальному вебінарі від «Старт Плюс».

Міф 2. Навчання в Англії - це дорого і недоступно

Насправді, у британських вишах існує велика кількість програм, які можна назвати бюджетними. Окрім того, тривалість навчання в Англії менша, ніж в інших країнах, за рахунок чого також вдається заощадити. Наприклад, вартість навчання на бакалавраті в Англії стартує від 10 тисяч фунтів на рік. Програма триває всього 3 роки, відповідно, вам буде потрібний бюджет від 30 тисяч фунтів (близько 38 тис. доларів США).

Для порівняння, в університетах США вартість навчання на бакалавраті складе від 20 тисяч доларів на рік. При цьому вчитися доведеться 4 роки, а підсумкові витрати на навчання складуть від 80 тисяч доларів.

Також не слід забувати про ще один варіант економії - це стипендії на навчання. Британські виші пропонують стипендіальні програми, що дозволяють заощадити 2 - 5 тисяч фунтів.

Міф 3. Іноземні студенти не можуть працювати під час навчання

Черговий міф, адже така можливість у іноземних студентів є. Британське законодавство передбачає можливість підробляти під час навчання: до 20 годин в тиждень для студентів бакалаврату та магістратури і до 10 годин в тиждень для студентів підготовчих програм.

Окрім того, студентська віза видається іноземцям «із запасом» на два місяці після закінчення навчання, які можна використати для пошуку роботи і оформлення робочої візи.

Назад