Rememberens day

27.11.2015 22:29

У Великій Британії провели дві хвилини мовчання, аби вшанувати загиблих у конфліктах.

Об 11-й годині 11 листопада у 1918 році на західному фронті Європи нарешті припинилися обстріли. В цей час тепер у Британії відзначають День пам'яті.

Біля лондонського Кенотафа поклали вінки - у церемонії до військових приєдналися ветерани.

Пам'ятні церемонії відбулися і біля меморіалу Арборетум у Стаффордширі, а також на військових базах, у школах, меріях та церквах.

Подібні заходи були в неділю, коли вшановували загиблих у Першій та Другій світових війнах та в конфліктах, які сталися пізніше.

Королева в неділю очолила пам'ятні заходи, але День пам'яті вона провела разом з іншими членами королівської сім'ї у Букінгемському палаці.

На Трафальгарській площі в Лондоні зібралася юрба людей, розповідає кореспондент BBC News Ліз Джексон. Серед них були школярі, колишні військові та перехожі, які зупинилися, щоб вшанувати День пам'яті.

На заході співали музичні гурти, а також читали поезію - це транслювали на великих екранах, тож всі на площі могли побачити, що відбувається. Люди також кидали пелюстки маку до фонтанів.

"Я знав людей, які ніколи не прийшли додому", - сказав присутній на площі 79-річний Раймонд Чемпіон з Лондона, який воював під час Другої світової війни.

До цих днів у Вестмінстерському абатстві, в Кардіффі, Белфасті, Гейтсхеді, Единбурзі, Інвернессі облаштували "поля пам'яті" - місця із пам'ятними таблицями із маками про загиблих у війні.Прем'єр-міністр Девід Кемерон провів дві хвилини мовчання під час польоту на Мальту, де має відбутись зустріч лідерів ЄС, повідомив його речник.

Герцог і герцогиня Корнуольська взяли участь у церемонії вшанування у Канберрі, оскільки вони перебувають в турі Австралією та Новою Зеландією.

Назад