У Києві відбудеться лекторій про вибір професій

16.03.2016 21:11

Випускники українських університетів організовують цикл заходів "Чесно про професії" - відверті лекції фахівців про нюанси своєї діяльності. Проект спрямований на профорієнтацію старшокласників і допомогу людям, які хочуть змінити рід діяльності або визначитися зі спеціальністю.

За даними порталу HeadHunter, не за професією працює близько 70% українців. На те є чимало причин, і одна з них - неадекватна профорієнтація.

Старшокласники зазвичай обирають справу життя за наступною схемою: любов чи нелюбов до точних предметів + думка батьків і знайомих + фінансові та інші очікування від професії + неефективні психологічні тести + факультетські брошури, що потрапили під руку.

Люди роблять найважливіший вибір у житті на ґрунті припущень, здогадок та стереотипів. Не дивно, що обрані спеціальності розчаровують молодь ще під час навчання. Реальність не виправдовує ілюзорних очікувань.

Лекторій "Чесно про професії" - порятунок для тих, кому важко обрати спеціальність. Учасники дізнаються про затребувані професії від успішних практиків, а не з рекламних буклетів.

Спікери лекторію відверто розкажуть про переваги і недоліки своїх професій, перспективи галузей, кар'єрні можливості, які навички та вміння є необхідними, аби стати затребуваним фахівцем. Також вони пояснять, яка освіта насправді необхідна, аби зайняти бажану посаду. Відповіді спікерів будуть неочікуваними.

Слухачі лекторію дізнаються:

  • які професії будуть затребувані на ринку праці через 5 років, коли вони закінчать навчання;
  • куди варто подавати документи, щоб отримати квиток у життя, ще й у перший ряд;
  • як за період навчання побувати в різних країнах за їх рахунок і вивчити мову;
  • чим треба займатися, аби роботодавці самі на вас полювали;
  • що потрібно робити, щоб улюблене заняття приносило задоволення і пристойний дохід.

Перший лекторій відбудеться 19-20 березня в коворкінгу DataHub (вул. Гетьмана, 1В) і буде присвячений гуманітарним спеціальностям.

Детальніше прочитати про захід, спікерів і зареєструватися можна на сайті:https://profession.in.ua/.

Назад