В УЦОЯО готові до апробації нових тестів з іноземних мов

26.03.2016 15:52

Український центр оцінювання якості освіти 16 квітня проведе апробаційне зовнішнє незалежне оцінювання випускників шкіл з англійської, іспанської, німецької та французької мов. Про це повідомляє прес-служба УЦОЯО.

Апробаційне оцінювання здійснюватиметься з метою включення у 2017 році завдань з аудіювання до тестів з іноземних мов.

Головною метою аудіювання є перевірка умінь і навичок абітурієнтів з розуміння змісту текстів, вибору необхідної інформації з прослуханого та розуміння тексту на слух.

Апробаційне тестування з англійської, іспанської, німецької та французької мов відбудеться в Київській, Львівській, Одеській областях, а також у Києві. Участь в оцінюванні братимуть випускники шкіл поточного року.

Перелік загальноосвітніх навчальних закладів і кількість випускників, які зможуть взяти участь в апробаційному тестуванні будуть визначені освітніми департаментами Київської, Львівської, Одеської обласних і Київської міської державних адміністрацій. Список випускників, які братимуть участь у апробаційному ЗНО, навчальні заклади сформують самостійно. Загалом, участь у тестуванні братимуть 3 900 випускників.

Під час апробації будуть використовуватися завдання різних рівнів складності. B1 – для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному, В2 – для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні.

Формат проведення апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання передбачатиме роботу учасників тестування як із завданнями традиційних частин тесту – «Читання», «Використання мови» та «Письмо», – так і з завданнями з «Аудіювання».

На виконання всіх завдань апробаційного тестування відведено 180 хвилин, з яких 30 хвилин на виконання завдань частини «Аудіювання».

За бажанням учасників результати апробаційного ЗНО можуть бути зараховані як оцінка задержавну підсумкову атестацію з відповідної іноземної мови. Ознайомитися з результатами апробаційного тестування можна буде після 26 квітня.

Назад