Готуємо нові стандарти освіти (Лілія Гриневич)

13.04.2016 21:06

Лілія Гриневич, кандидатура якої є найбільш вірогідною на призначення на посаду міністра освіти у новому уряді, розповіла в ефірі 112 Україна про завдання, реалізацією яких вона займатиметься у разі свого призначення.«Почнемо з того, що нам потрібно, нарешті, правильно завершити навчальний рік. Тобто там є такі завдання, які потребують негайного вирішення, наприклад, зараз є загроза того, що вчасно діти не отримують атестати, не можна такого допускати», - зазначила Гриневич.

Також за її словами, є проблеми зі шкільними підручниками, отже, зараз потрібно налагодити, щоб нарешті був проведений тендер, пов'язаний з підручниками.

«Є питання імплементації реформи вищої освіти, де необхідно доопрацювати частину нормативно-правової бази, яка є підзаконною для втілення закону "Про вищу освіту". Крім того, ми закінчуємо доопрацювання закону "Про освіту", який вже є в парламенті, і я вважаю, що нам терміново треба почати роботу над новими стандартами освіти... Ми готуємо зараз нові стандарти освіти для профільної старшої школи... і ще дуже проблемне місце сьогодні в освіті - це професійно-технічна освіта, з яким є серйозні питання щодо системи її фінансування, і нам треба стратегічно вибудувати нову модель багатоканального фінансування ПТУ", - зазначила Лілія Гриневич.

Назад