Програма «Вчителі англійської мови - агенти змін»

06.12.2015 12:52

 B Україні стартувала Програма «Вчителі англійської мови - агенти змін», що розроблена спільними зусиллями Британської Ради та громадської ініціативи GoGlobal у рамках національної кампанії «Україна Speaking».

Метою програми є покращення якості викладання англійської мови в Україні та підготовка тренерів з англійської мови, які будуть надавати методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області.

Перший етап проекту реалізується в обласних центрах Львівської, Волинської, Чернівецької, Черкаської, Вінницької, Дніпропетровської, Херсонської областей та Києві.

З 7 областей-учасників проекту буде відібрано по 1 вчителю з кожного району області. У Києві буде відібрано по 1 вчителю з кожного району міста. Загалом буде підготовано до 170 тренерів з англійської мови. Другий етап передбачає покриття всіх регіонів України.

Перший тренінг відбудеться з 21 лютого по 26 лютого 2016 року, метою проведення якого стане вдосконалення професійної майстерності вчителів англійської мови.

Під час тренінгу будуть визначені найкращі кандидати для участі в тренінгу для тренерів, що відбудеться в серпні 2016 року.

Кандидати для участі у програмі повинні мати педагогічний стаж не менше 5 років у середній школі, підтвердження професійного розвитку за останні 2 роки, а також бажання та вміння проводити семінари, спостерігати за уроками з метою надання методичної допомоги вчителям англійської мови в районних центрах області.

Відібрані вчителі повинні будуть провести тренінги для щонайменше 20-ти вчителів у своєму районі.

Строки реалізації Програми: листопад 2015 – грудень 2016 року.

Назад