Україна розпочинає перепідготовку вчителів англійської

17.12.2015 21:11

В Україні стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін», в рамках якого протягом 2016 року перекваліфікацію та спеціальну підготовку пройдуть майже 4000 вчителів англійської мови у семи областях та місті Києві. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Проект «Вчителі англійської мови – агенти змін» є пілотним проектом в рамках національної програми вивчення та популяризації іноземних мов Україна speaking, що реалізується ініціативою GoGlobal спільно із Британською Радою в Україні та МОН.

«Навчання вчителів відбуватиметься за каскадним принципом. У семи областях та місті Києві на конкурсній основі ми відберемо 170 вчителів, які пройдуть підготовку за європейськими стандартами та стануть тренерами-наставниками для колег. Далі кожен із підготованих нами тренерів проведе навчання для щонайменше 20-ти вчителів англійської мови у своєму місті, районі, селі», – розповів заступник міністра освіти Павло Хобзей.

Під час реалізації проекту Британська Рада в Україні забезпечить кваліфікованих тренерів у кожній області України, що беруть участь у пілотному проекті. У свою чергу, Міністерство освіти і науки та ініціатива Go Global нададуть координаційну та організаційну підтримку проекту.

Перші тренінги для відібраних на конкурсній основі вчителів відбудуться вже у лютому 2016 року в семи областях України - Волинській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Дніпропетровській, Херсонській, Черкаській та місті Києві.

Нагадаємо, що 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. Громадська ініціатива Go Global, що була підтримана Національною радою реформ, є координатором та промоутером ідеї підвищення рівня знання іноземних мов серед населення України.

Назад