Затверджено ліцензійні умови для закладів освіти

22.01.2016 18:47

Кабінет Міністрів затвердив ліцензійні умови впровадження освітньої діяльності. Відповіднапостанова оприлюднена на Урядовому порталі.

Зазначеним документом встановлено вимоги щодо впровадження освітньої діяльності у сферах вищої, професійно-технічної, середньої та дошкільної освіти.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що затверджені вимоги стосуватимуться кожного місця провадження освітньої діяльності.

Під час ліцензування освітньої діяльності встановлюється спроможність закладу освіти провадити освітню діяльність відповідно до встановлених вимог у відповідній сфері.

«Зокрема, у сфері вищої освіти – на певному рівні вищої освіти за певною спеціальністю; у сфері професійно-технічної освіти – за певною професією, спеціальністю або класами класифікаційних угруповань (під час ліцензування професійно-технічного (курсового) навчання на виробництві); у сфері загальної середньої освіти – за певним освітнім рівнем; у сфері дошкільної освіти – за певним видом дошкільної освіти», - повідомляють в Міносвіти.

Урядовою постановою також визначено перелік документів, що підтверджують відповідність освітнього закладу вимогам щодо провадження освітньої діяльності, кадрові, технологічні та організаційні вимоги.

Назад